Technische tekeningen maken

Technische tekeningen maken

Stel: je bent er helemaal klaar voor! De eigen verbouwing van je huis! Je hebt helemaal ontworpen hoe je het wilt hebben en welke nieuwe meubels erin komen. Je hebt er zin in. Enthousiast bel je de aannemer op en vertel je zijn plannen, tot hij zegt: “Levert u de technische tekeningen in en wij maken een offerte”. Volgens technisch tekenaar AndrĂ© (die ook een blog heeft) is dat waar heel veel mensen in paniek slagen.

Technische tekeningen makenOeps, weg met de pret, want technische tekeningen maken is een vak apart!

Bij technische tekeningen maken heb je wel enige kennis nodig over hoe dingen technisch in elkaar zitten: afmetingen, gewichten, et cetera zijn helemaal geen uitzondering. Je ziet jezelf al bloeden en zweten achter een tekentafel met rekenmachines en meetlatten om de technische tekeningen maken van je verbouwing.

Zo’n nachtmerrie hoeft het echter helemaal niet te zijn. Sterker nog:

Technische tekeningen maken is eigenlijk ontzettend simpel. Heb je geen idee wat er allemaal in een technische tekening moet staan? Waar een technische tekening aan moet voldoen? Op deze website vind je alle informatie hierover; op deze website kun je zelfs je eigen technische tekeningen maken! Het enige wat je hoeft te doen, is aan te geven wat jij wilt en de benodigde informatie in te voeren. Je aannemer zal versteld zijn!