Mooie tekeningen maken

Mooie tekeningen maken

Zou je later graag een kunstenaar worden en mooie tekeningen willen maken? Dan kun je nu vast oefenen.

Werken met krijt of houtskool

Mooie tekeningen maken kun je met vetkrijt. Op de basisschool leer je al werken met verschillende materialen zoals vetkrijt. Probeer eens het wit papier eerst helemaal een kleur te geven als achtergrond en er daarna overheen te tekenen met andere kleuren.

Wat ook een mooi effect geeft bij mooie tekeningen maken is de ondergrond juist verschillende kleuren te geven, en je kunt er dan met zwart overheen om vervolgens verschillende lijnen er uit te ‘schrapen’ met een klein mesje.

Mooie tekeningen maken

Je kunt ook mooie tekeningen maken door te werken met houtskool.

Het is raadzaam om eerst een schets te maken met potlood en dit dan uit te werken met houtskool. Het onderwerp zou niet te scherpe lijnen moeten bevatten, want het vaak juist mooi om bepaalde stukken wat uit te vegen met een doek, bijvoorbeeld.

Op de computer of met verf

Een andere manier van mooie tekeningen maken is op de computer. Je kunt op een pc of laptop goed gebruik maken van de opties in Paint of andere mooie gratis tekenprogramma’s.

Mooie tekeningen maken kun je natuurlijk ook met verf. Waterverf, vingerverf, of meer professionelere verf. Denk dan aan het gebruik van een schildersezel. Meer over deze verschillende soorten verf kan je hier leren.